hadirku bukan meminta simpati...hidupku bukan untuk menyendiri...diriku sentiasa mencari erti...walaupun persoalan yang ku temui...

rYosHi

Followers

Monday, April 25, 2011

katil untuk dijual... limited edition..

direka oleh Dutchman Janjaap Ruijssenaars
magnetic floating bed
max kapasiti 1984 paun / 900kg
berharga 1.2 million euros ( 1.53 million dollar )
*
*
*
direka oleh The Casket Furniture Company
serendah $4,000
*
*
*
rekaan pereka dari Itali,Andrea Lucatello
nampak seakan-akan terapung
ada dlm saiz Queen European King & Double dan pelbagai warna
berharga $5,500 termasuk tilam
*
*
*
BED-UP
menjimatkan ruang,boleh disimpan di atas siling...
confirm selamat...
*
*
*
COMPUTER BED
rekaan yang sungguh menarik...
rekaan pereka Eropah, Lino's son Francesco...
terdapat dlaam pelbagai jenis kayu..
serendah $3650

banyak lagi di link bawah...
sila...

seorang remaja mati dibunuh ketika sedang belajar


seorang lelaki dijumpai berlumuran darah di kepala....
setelah didekati didapati darah telah kering...
tiba2...
mamat 2 bangun...
rupa-rupanya dia tido....
yang darah 2 sebenarnya...
bantal...
cam real kan...

betul....
tak tipu...
x caye???
klik bawah ni..

kanak-kanak tidak sedarkan diri akibat dihempap batu

Luar negara, 25 april 2011 - 4 orang kanak-kanak dilaporkan tidak sedarkan diri setelah dihempap oleh berketul-ketul batu.... sehingga kini keadaan mereka masih tidak dapat dikenal pasti...


hasil daripada soal siasat didapati mereka terlalu asyik tidur... menyebabkan mereka tidak sedarkan diri.. hu3...
nampak cam real kan gambo nye..
e2 semua bantal... cam best je... mane la ade jual bantal cam 2...

Sunday, April 24, 2011

kepada para-para serta pari-pari hantu anime...


gud morning everyone...
sape peminat anime sila angkat tangan cam saya...
niii..
aku terjumpa satu blog ni...
blog business...
business ape???
blog ni jual cite2 anime...

bagus blog ni coz bukan senang nak cari cite anime kat pasaran sekarang...
klu kat jepun lain la..
coz cna la pengeluar nye...
anyway...
klu korang berminat...
x kisah r nak beli ke tidak...
korang klik je bawah nie....
aku da link kan...


sharing is caring kan...
so sebagai peminat anime...
aku menyeru agar para peminat anime (bukan peminat aku)...
agar usha2...
hik3...

MAJULAH ANIME DEMI NEGARA...

O M G!!!!!!

salam semua..
da beberapa hari aku x post n3..
anyway...
utk n3 ni...
aku nak share la ngan pembaca2 semua...

pic ni aku terjumpa di internet...
zaman IT la katakan...









banyak lg gambar2 yg korang boleh tengok berkaitan tragedi yang menimpa negara jepun...


hope rakyat jepun tabah dalam menempuhi dugaan ni...
biarpun berbeza bangsa dan negara...
tapi atas dasar kemanusiaan...
kita sepatutnya berasa simpati...
even industri negara kita pun dapat tempiasnya....

semoga apa yang terjadi pada mereka tidak terjadi pada kita...

Friday, April 22, 2011

CONTEST KITA KAWAN KAN??

salam semua...
ni...
aku nak bg tau...
ade contest tgh berlangsung skrg nie... 
nama contest nye seperti yang tertera kat atas k....

contest ni diadakan oleh...
nak tau sapa dia, klik la...
amacam???
gorgeous x????
gorgeous la... coz dia da bg chance kat blogger lain tuk dpt hadiah...
hu3...
klu menang leh save money...
xyah beli topup...
*
*
*
okey2... sebelum korang melanjutkan diri...
aku nak in4 jangka hayat contest ni...
*

TARIKH MULA : 25 MAC 2011, 12.00 tgh maLam
TARIKH TAMAT : 25 APRIL 2011, 11.59 maLam
*
so ape lg?
copek2 la join...

anyway ni la gmbr yg aku pertaruhkan...
jeng..jeng..jeng..
*
*
*
*
nak tau nape aku pilih gambo nie???
nak tau x??
gambo 2 sendiri da jawabkan...
hu3...
antara bnyk3 gambo aku ade ngan BFF aku nie...
ni aku plng suka..
sebab masing2 nmpk glamour...macho (terutama aku la)...
dari kiri Coot...aku..mariyam..KMK...
hu3...
even orang lain kata..
kitorang da cam artis pulak...
(ni bukan masuk besen angkat sendiri)...

n to Laily Qaisyirah , join r...
ari 2 da bg present topup hot ticket...
tq2...


Thursday, April 21, 2011

tutorial membuat jalan

salam semua...
cikgu selalu pesan..
ilmu xkan berkurang klu kita kongsi...
makin bertambah ade r...
so...

aku nka kongsi ngan korang..
camne cara nak wat atau ubah jalan...
mula2...
sediakan tenaga secukupnya...
pastikan korang da ade perangcangan ke mana jalan 2 nak gi...
dan yang terakhir pastikan jalan 2 mampu korang angkat...
hu3...
cam orang kat bawah nie...


hu3...
gurau je...
jgn marah k...
tp betul la...
klu korang mampu angkat la...

penemuan ikan aneh!!!


baru2 ni aku dapat tau ade orang jumpa seekor ikan yg aneh bangat...
saiz dah la besar...
aku pun xtau la nak kata ikan ape...
gambar kat atas 2 x brp clear coz amik dlm air...
selepas menggunakan teknologi...
akhirnya identiti ikan 2 menjadi jelas....
rupa-rupanya...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ikan rekaan rupanya...
dia amik gmbr 2 kat dalam...
kat dalam internet...
tp best la gak klu ade ikan camni...
entah2 pulau2 yg ade sebenarnya ikan gergasi kot...
hu3...

kekejaman terhadap kucing lagi!!!!

salam semua...
kepada mereka yg view n3 ni...
jgn terkejut k...

selalu kita tgk dlm you tube...
akan kekejaman manusia terhadap haiwan...
tapi setakat nie...
xde lg perkara ni dilakukan terhadap haiwan...

ape la salah kucing ni smpi dijadikan sebegini rupa....
hurmmmm....
korang tgk la sendiri...
+
+
+
+
+
+
+
+
+
kucing pun dijadikan peluru...
ish3...
tau la bdn kucing ni comel dan bulat...
hu3...

pic ni aku terjumpa kat internet...
camne la dia buat kucing ni jd betul2 bulat...

Wednesday, April 20, 2011

Thir13en Ghost

salam semua...
korang igt lagi x cite nie???
ni cite lama...
tahun 2001 klu x silap...
tapi best coz ade cam2 jenis hantu...

kebetulan td time aku surf internet...
aku terjumpa la beberapa bahan menarik...
so aku nak syer ngan korang...
enjoy k....

1. The First Born Son
The First Born Son adalah hantu Billy Michaels,budak yang amat meminati koboi. Suatu hari, jirannya menjumpai anak panah besi kepunyaan bapanya dan mencabar Billy yang menggunakan pistol mainan. Anak panah tersebut menusuk kepala Billy dari belakang dan menembusi dahi. Billy mati dalam keadaan berpakaian koboi, anak panah menusuk kepalanya dan memegang kapak.

2. The Torso

The Torso adalah hantu kaki judi Jimmy "The Gambler" Gambino. Kehilangan segalanya dalam perlawanan tinju kepada Larry "The Finger" Vatello, beliau cuba melarikan diri. Pemiutang dan Larry memotong Jimmy kepada beberapa bahagian kemudian membalutnya sebelum dibuang ke dalam laut.




3.The Bound Woman
The Bound Woman adalah ketua pasukan sorak bernama Susan LeGrow. Dilahirkan dalam keluarga yang mewah dan digilai ramai lelaki, beliau seorang kaki lelaki. Selepas berlaku curang terhadap teman lelakinya yang merupakan seorang pemain ragbi, beliau dijerut dan ditanam di padang ragbi dalam berpakaian prom. Teman lelakinya berkata "the bitch broke my heart so i broke her neck"



4.The Withered Lover
The Withered Lover,Jean Kriticos adalah isteri Arthur. Ketika berlaku kebakaran di  
rumahnya, dia cuba 
untuk menyelamatkan anak-anaknya. Walaupun berjaya, beliau  
mengalami kecederaan kebakaran yang teruk dan meninggal dunia. beliau berbeza kerana 
bukan hantu berdendam dan cuba membantu keluarganya 
daripada menunjukkan kebencian.



5.The Torn Prince
The Prince Torn,Royce clayton merupakan seorang bintang bola lisut yang berbakat 
walaupun dengan 
masalah sikap. Beliau menyertai perlumbaan kereta dan terbunuh apabila keretanya hilang kawalan dan terbabas. Hantunya membawa kayu bola lisut dan separuh badannya koyak akibat kesan luka kaca.



6.The Angry Princess
The Angry Princess, Dana Newman, yang meskipun cantik namun menganggap dirinya hodoh. Mentaliti ini didorong lagi dengan sikap teman lelakinya. Wangnya dihabiskan di sebuahklinik pembedahan kosmetik, malahan mempunyai doktor pembedahan plastik peribadi. Suatu malam, dalam usaha untuk memperbaiki beberapa kecacatan yang  tak kelihatan, beliau mencuba operasi pembedahan plastik pada dirinya sendiri. Beliau gagal dengan teruk. Disebabkan terlalu kecewa, beliau mengelar dirinya sendiri dengan pisau daging di seluruh badan di dalam tab mandi dan mati akibat pendarahan. Ketika penemuan mayatnya, badannya masih cantik seperti mana ketika  beliau masih hidup.
7.The Pilgrimess
The Pilgrimess, Isabella Smith, seorang wanita Inggeris yang mengembara melintasi Atlantik dan menetap di New England. Beliau suka menyendiri dan terpisah dari penduduk kampung. Beliau didapati bersalah atas kesalahan sihir dan dihukum, beliau diikat di tengah kawasan dan  tidak diberi makan dan minum sehingga mati. Sepanjang hukuman, beliau dimalukan.
8.The Great Child
Harold dimanjakan oleh ibunya, mengekalkan pemikirannya seperti anak kecil sehingga dia tuaBeliau membesarkan Harold agar menjadi pelindung dan untuk membalas dendam kepada ahli sarkas lain yang menculiknya sebagai bahan gurauan. Ketika ditemui, ibunya sudah mati akibat dicekik  di dalam beg yang berisi ibunya. Harold mengamuk lantas mengambil kapak dan membunuh semua ahli sarkas yang ada. Setelah tuan sarkas pulang, Harold ditangkap dan dibunuh, hantu mereka sentiasa bersama dan Harold masih memegang kapak tersebut.




9.The Dire Mother
The Dire Mother, Margaret Shelburne yang menjadi tarikan sarkas disebabkan ketinggiannya hanya 3 kaki. Dirogol oleh "Tall Man" iaitu ahli sarkas lain dan kemudian mengandungkan seorang bayi bernama Harold seberat 300 paun / 136kg.



10.The Hammer
The Hammer adalah hantu pengetuk besi, George Markley yang tinggal di sebuah pekan kecil pada tahun 1890-an. Beliau diancam usir dari pekan selepas di tuduh mencuri dari seorang lelaki bernama Nathan. Mengetahui beliau tidak bersalah, beliau menolak untuk pergi  dan tinggal di pekan. Suatu hari, isteri George dan anak-anak dalam perjalanan pulang dari pasar ketika Nathan dan beberapa temannya menyerang dan membunuh mereka. George mencari orang yang bertanggung jawab atas pembunuhan isteri dan anak-anak dan dipukul mereka sampai mati. Para penduduk bandar yang lain menangkap beliau dan mereka memaku paku ke dalam tubuhnya sehingga beliau mati. Mereka juga memotong tangannya dan menggantikan dengan kepala penukul yang menjadikan beliau amat merbahaya.


11.The Jackal
The Jackal, Ryan Kuhn, mengaku diri-pesakit mental selama awal 20 abad dengan kecenderungan untuk menyerang perempuan. Para doktor di rumah sakit tidak mampu untuk merawat keadaan mental dan hanya menguncinya di dalam bilik empuk. Setelah bertahun-tahun dipenjara, beliau benar-benar gila dan mencakar dinding sehingga kukunya tanggal. Para doktor memasang jaket padanya namun ia dikunyah dan beliau melarikan diri, para doktor memasang kurungan besi pada kepalanya. Setelah bertahun-tahun ini, beliau membesar dengan cacat dan dicaci maki. Beliau adalah satu-satunya korban kebakaran yang terjadi di rumah sakit jiwa, beliau memilih untuk tinggal dan berhadapan dengan apa yang dia yakini untuk menjadi nasibnya. Sebagai hantu, lengannya bebas dari jaketnya, dan ada lubang dikunyah di depan kurungannya.
12.The Juggernaut
The Juggernaut merupakan pembunuh bersiri bernama Horace "Breaker" Mahoney. Tinggi 7 kaki, dia menunda kenderaan rosak ke pusat besi buruk di mana mangsanya dibunuh dengan mengoyakkan mereka menggunakan tangan dan diberi kepada anjingnya.  Menggunakan pelbagai jenis peluru untuk menumbangkan beliau,kesan peluru masih kelihatan pada badan serta pakaian beliau.
13. Hantu yang ke-13 sepatutnya adalah Arthur (suami The Withered Lover) di mana beliau sepatutnya mengorbankan diri atas rancangan pakciknya Uncle Sirus yang mengumpulkan  semua hantu. Tetapi akhirnya semua hantu mengangkat Sirus dan menyebabkan kematian Sirus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...